Brief aan de Nederlandse studenten

Uit het Vaticaan, 10 februari 2014

Beste jonge vrienden,

De Heilige Vader heeft jullie brief van 17 november jongstleden ontvangen, en hij heeft mij gevraagd om namens hem te antwoorden. Hij waardeert de devote gevoelens die jullie erin uitdrukken, en jullie verwoording van het katholieke geloof waaraan jullie zijn toegewijd. Het spijt me dat het, vanwege de hoeveelheid post van de afgelopen paar maanden, niet mogelijk was om eerder te reageren.

Zijne Heiligheid deelt jullie zorgen over de uitdagingen die jullie tegenkomen in het leven en delen van jullie geloof. Hij moedigt jullie aan vol te houden in persoonlijk en gezamenlijk gebed, dat jullie zal helpen om die “contemplatieve geest” te ontwikkelen “die ons steeds laat begrijpen dat ons een schat is toevertrouwd die ons menselijker maakt en ons helpt een nieuw leven te leiden” (Evangelium Gaudium, n. 264). De Heilige Vader hoopt dat jullie in dit leven steeds getrouwer zullen getuigen door het vieren van de sacramenten van Verzoening en de Eucharistie, door het lezen van het Evangelie, door broederschap, en dienstbaarheid aan de meest behoeftigen.

De Heilige Vader vertrouwt jullie toe aan de liefdevolle voorspraak van Maria, Moeder van de Kerk, en schenkt jullie met liefde de Apostolische Zegen als een belofte van vrede en vreugde in Christus onze Heer.

Hoogachtend de uwe in Christus,

+ Angelo Becciu,
Substituut

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s