Brief aan de nieuwe kardinalen

“Geliefde broeder,

Op de dag dat uw benoeming als lid van het College der Kardinalen bekend wordt gemaakt, wil ik u een hartelijke groet zenden, evenals de verzekering van mijn nabijheid en gebed. Het is mijn hoop dat u, in eenheid met de Kerk van Rome en “bekleed met de deugden en gevoelens van de Heer Jezus”, mij met broederlijke doeltreffendheid zal helpen in mijn dienstwerk aan de Wereldkerk.

Het kardinaalschap houdt geen promotie in; het is noch een eer, noch een onderscheiding; het is simpelweg een dienst die vraagt dat u uw blikveld vergroot en uw hart opent. En hoewel dit een paradox mag lijken, de vaardigheid om verder te kijken en universeel en intenser lief te hebben kan alleen bereikt worden door dezelfde weg als de Heer te gaan: de weg van zelfverloochening en nederigheid, in de rol van een dienstknecht. Daarom vraag ik u om deze benoeming alstublieft met een eenvoudig en nederig hart aan te nemen. En hoewel u dit met genoegen en vreugde dient te doen, wees er zeker van dat dit gevoel verre van een uitdrukking van wereldlijkheid kan zijn, of enige andere vorm van vieren die in tegenspraak is met de evangelische geest van soberheid, matigheid en armoede.

En zo, tot wij elkaar weerzien op 20 februari, als onze twee dagen van bezinning over het gezin beginnen. Ik blijf tot uw beschikking en vraag u om alstublieft voor mij te bidden en om namens mij om gebed te vragen.

Moge Jezus u zegenen en de Heilige Maagd u beschermen.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s